Sayfa Yükleniyor.
Lütfen Bekleyin...
info@kaanyildizplastik.com.tr 0(236) 214 00 06

Bilgi Bankası

Enjeksiyon yöntemi plastik malzemeleri üretmek için en çok tercih edilen yöntemdir. Bu yöntemde , ısıtılarak eritilen plastik ham maddesi üretilecek malzemeye ait kalıba enjekte edilir. Daha sonra soğutulup katılaştırılan malzeme kalıptan çıkarılır ve proses devam eder.

Plastik enjeksiyon yöntemiyle çok küçük parçalar üretilebileceği gibi bahçe mobilyaları gibi çok büyük malzemelerin üretimi de tek bir kalıplama işlemiyle gerçekleştirilebilmektedir. Plastik enjeksiyon işlemi, plastik enjeksiyon makineleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Serigrafi, bir seri baskı yapma şeklidir. Geçmişi çok eskilere uzanan bu sanat dalı son zamanlarda sanayinin de gelişmesi ile endüstriyel ürünlerin markalanmasında büyük önem kazanmıştır. Ahşap ya da metal bir çerçeveye gerilen değişik türdeki polyester ipek kumaşınınfotofilm emülsiyon denilen bir film tabakasıyla kaplanıp ışıkta pozlandıktan sonra basılması gereken grafik, bu kumaşa bir şablon gibi çıkar. Işığa duyarlı bölgeler suyun yardımı ile boşaltılır ve hassas bir şablon oluşur. Bu şablona kalıp denir. Bir ragle (ağzı keskin birkauçuk) yardımı ile baskı yapılır.

Serigrafi baskı her türlü malzeme ve yüzeye uygulanabilir. Yuvarlak baskılar yapılabilir. Aynı zamanda matbaanın baskı yapamadığı metal,seramik, kumaş ve cam gibi malzemelere baskı serigrafi ile yapılır. Elektroniğin bel kemiğidir. Serigrafi sayesinde devre kartları daha net ve temiz olarak yapılmaktadır. Son yıllarda serigrafi endüstrinin olmazsa olmazları arasına girmiştir.

300 °C ısıya dayanıklı özel silikonlar (Intercom-KURZ) ve resistanslar yardımı ile uygulanan bir baskı yöntemidir. Bu yöntem, ürünün ve folyonun kimyasını değiştirdiği için ömür boyu kalıcı özelliği vardır.

Uygulanan plastik yüzeylerin, parlak, mat, fırça etkili veya düz metalik yüzeylermiş gibi görünmesini saglar. Veya altın varak kaplama görünümü de kazandırabilir. Binlerce çeşit folyo ile çeşitli materyalleri başka bir materyalmiş gibi göstermek mümkündür. 

Tampon baskı kullanılarak eğim,bombe,çukur veya düz zeminlere bir veya daha çok baskı yapılabilir.

Genellikle tampon baskı uygulanan ürünler:

* Beyaz eşyaların çeşitli parçaları

* Bardakların çevresi 

* Balonlar 

* Termoslar 

* Kurşun Kalem Çeşitleri 

* Çakmak çeşitleri 

* Anahtarlıklar 

* küp bloknot grubu 

* Çakı grubu 

* Birçok ajanda çeşitleri 

* Ahşap ürünler ,metal ürünler ve bunun gibi birçok farklı malzeme üzerine tampon baskı yöntemi uygulanabilir.

Tampon baskı kullanarak baskı yapılamayan ürün neredeyse yoktur.  Günlük yaşamımızda kullandığımız ürünlerin bir çoğunda tampon baskı kullanılmıştır.  KLİŞE ÇEŞİTLERİ METAL KLİŞE Tampon baskı için hazırlanmış, yazı veya resimlerin doldurularak veya oyularak transfer edildiği baskılardır.  Tampon baskıda kullanırlar 0,20 ile 0,30 mikron arası derinlikle oyulan metal malzeme ile hazırlanan baskı kalıbına klişe denir.

Ultrasonik kaynak yöntemi yüksek frekans elektrik enerjisinin yüksek frekans mekanik enerjisine dönüştürülmesidir.

Bu mekanik enerji saniyede 15,000 darbe üreten bir dikey harekettir.Bu dikey titreşim hareketi basınç altında bir termoplastik materyale iletildiğinde iki termoplastik yada iki metal ve termoplastik parçanın arayüzeyinde ve / veya ek yerinde sürtünme enerjisi oluşturur. Bu dönüşüm işlemi içinde horn olan bir ultrasonik kaynakta gerçekleşir. Ultrasonik kaynak makinalarının modeline göre , Kaynak makinalarının frekansları 15,000 hz ,20,000 hz yada 40,000 hz arasında değişir ve buna paralel olarak saniyedeki dikey titreşimlerin sayısı da 15,000, 20,000 yada 40,000 olarak değişir.Bu dikey hareket converterin diğer ucundan çıkar ve titreşim hareketinin amplitüdünü yükseltebilen boosterın içinden geçerek mekanik enerjiyi yapıştırılacak parçalara ileten horn a transfer edilir. Bu sadece Ultrasonik kaynak yöntemi hakkında kısa bir tanıtımdır.

Başarılı bir Plastik birleştirme elde edebilmek için amplitüd, yapıştırma süresi basınç horn tasarımı gibi birçok değişik etken de dikkate alınmalıdır. Plastik Kaynak yönteminde kullanılan en yaygın uygulama şekli iki enjeksiyon kalıptan oluşan termoplastik parçaların birbirine yapıştırılmasıdır. Noktasal yapıştırma yada ek yerlerine yapılacak değişik tasarımlarla birleştirilebilirler.

UV mürekkepler baskı endüstrisinde 20 yıldan fazla bir süredir yaygın bir şekilde kullanılmakta olup, kullanımları gün geçtikçe daha da yaygınlaşmaktadır. Diğer baskı teknolojilerinde kullanılan Su Bazlı ve Solvent Bazlı mürekkepler baskı sonrası kuruma işlemi sırasında buharlaşması gereken su veya solvent içermektedirler. UV mürekkeplerde ise kurutma veya sabitleme işleminin mürekkebin medyaya uygulandığı sırada gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Basit bir anlatımla mürekkep yüzeye uygulanır ve anında UV ışıklar vasıtasıyla anında kurutulur/sabitlenir. UV mürekkeplerde çok az veya hemen hemen hiç solvent bulunmadığından (Bünyesinde Uçucu Organik Bileşimler yoktur) ve dolayısıyla çevre kirliliğine çok az etki yaptığından kullanımına olan ilgi artarak devam etmektedir.

Plexiglas, forex, fotoblok, PVC, ağaç ve benzeri sert malzemelerin çoğuna UV mürekkeple baskı yapmak mümkün olmaktadır.